Praktisk informasjon

Finn ut mer om våre åpningstider, rutiner for bringing og henting, måltider og annen nyttig informasjon

Kontakt oss

Åpningstider, ferie og planleggingsdager

Kolsåstrollet barnehage er en heldagsbarnehage.

Åpningstiden er fra kl. 07.30 -17.00.
Med hensyn til personalets arbeidstid, skal barna være ute av barnehagen innen kl. 17.00.

Barnehagen er stengt på bevegelige helligdager, julaften, nyttårsaften, onsdag før skjærtorsdag samt tre uker i juli. Det gjennomføres fem planleggingsdager for personalet i barnehagen, og barnehagen er da stengt for barna.

Ferie

Vi har sommerstengt tre uker i juli, og informerer om hvilke uker dette er i løpet av 1. kvartal samme år. Ifølge vedtektene skal alle barn ha fire ukers ferie, hvorav tre bør være sammenhengende. Styret kan vedta å stenge barnehagen dersom det viser seg at behovet er minimalt. For øvrige perioder sender vi ut et skjema til foreldrene for å kartlegge behovet for bemanning.

Når barnet ikke kommer/kommer sent

Dersom barnet har fri eller kommer senere enn klokken 09.30 er det fint om vi får beskjed. Det er enkelt å legge dette inn på MyKid.

Bringing og henting

Når dere bringer barna i barnehagen, skal det sørges for at personalet vet at barnet er kommet. Husk å si fra om vi trenger å vite noe spesielt om barnet, for eksempel at det har sovet dårlig, det har skjedd noe spesielt og lignede. Det kan hende at vi må ha tak i dere i løpet av dagen. Gi derfor beskjed dersom dere ikke er å treffe på de vanlige telefonnumrene som er oppgitt til barnehagen. Gi også beskjed om andre enn foreldrene skal hente barnet.

Barnehagen stenger kl. 17.00, og innen dette tidspunktet skal alle være ute av barnehagen. Hvis dere av en eller annen grunn kommer senere enn 17.00 for å hente barna, må dere ringe avdelingen og gi beskjed. I slike tilfeller skal dere signere en bekreftelse på at barnet ble hentet for sent.

Foreldrenes ansvar i barnehagen

Når foreldrene er i barnehagen, har de hovedansvaret for sitt eget barn. Dette gjelder ved alle tilstelninger og i hente-/bringetiden.

Mat og middag

Barna må ha med matpakke til lunsj fire dager i uken og mat/frukt til fruktmåltidet hver dag. Barna får lunsj/middag som avdelingene lager selv, én dag i uken. Foreldrene betaler 100,- per måned for fredagsmat samt melk hver dag. De som ønsker å spise frokost i barnehagen, må ha med seg egen matpakke. Vi oppfordrer alle til å ta med sund og god mat.

Klær i barnehagen

I barnehagen er vi ute i all slags vær. Det er derfor viktig at barna alltid har minst ett ekstra sett med klær, slik at de kan skifte ved behov. Det er viktig at alt klærne er merket med navn, og følg med om barnet har vokst ut av klærne.

Vær oppmerksom på at … 

På grunn av sikkerhet skal det ikke ligge plastposer i garderoben. Unngå også å bruke snorer i hetter og skjerf i barnehagen, da dette lett kan henge fast i gjenstander, busker og trær. Bruk da heller hals/buff for å verne mot vind og kulde.

Dette bør til enhver tid ligge i barnehagen:

Dette bør til enhver tid ligge i barnehagen:

  • Truse og t-skjorte

  • Strømpebukse og sokker

  • Bukse og genser

  • Tøfler eller andre innesko

  • Regntøy, gummistøvler og regnvotter (hele året)

  • Sko som passer årstiden

Om vinteren trenger vi i tillegg:

Om vinteren trenger vi i tillegg:

  • Tykke sokker

  • Ullbukse, ullgenser eller fleece

  • Barnehagedress

  • Votter, lue og hals/buff

Syke barn / medisinbruk

Barnet må holdes hjemme dersom det ikke kan delta i aktiviteter ute og inne. Syke barn med dårlig allmenntilstand har det ikke bra i barnehagen, og må holdes hjemme av hensyn til andre barn og voksne i forbindelse med smitte.

Av sikkerhetsmessige grunner oppbevarer vi helst ikke medisiner i barnehagen. Unntaket er medisin som er livsnødvendig i forbindelse med astma/allergi og lignende.

Les mer om Folkehelseinstituttets anbefalinger her.

Bursdagsfeiring

Vi feirer barnas bursdag i barnehagen. Det er vanlig at den som har bursdag har med seg noe som barna på avdelingen kan kose seg med, gjerne et sunt alternativ. Vi vil gjerne at barnet skal føle seg spesiell den dagen vi feirer bursdagen, og henger ut flagg, plakat på døren, lager krone og synger bursdagssang.

Bursdagsinvitasjoner skal ikke distribueres i barnehagen, de må sendes på mail eller leveres direkte til foreldrene. Dette fordi det blir veldig synlig hvem som er invitert. Adresselistene finner dere på MyKid.

Er du usikker på hvem som burde inviteres, ta kontakt med personalet for å sikre at barn i samme gruppe blir invitert. Det er mulig å låne/leie barnehagen, gapahuken, stamstedet og gymsalen, og foreldre har et ansvar om å gi beskjed om barna kommer eller ikke.

Fant du ikke det du lette etter?

Kontakt oss, så hjelper vi deg.

Kontakt oss