Tradisjoner

Les mer om våre årlige tradisjoner og aktiviteter i barnehagen

Kontakt oss
Ikon - bursdagskake med lys

Trollfest

I august feirer vi barnehagens bursdag med Trollfest. Barna kan kle seg ut som små troll, og vi har fellessamling med trollsanger, eventyr, synger bursdagssangen og spiser bolletrollkake.

Ikon - røde blad

Høstfest

I høstsesongen handler skolestarterne inn grønnsaker og ordner til fest. Vi har høstsamling og spiser felles lunsj som består av bakte poteter, maiskolber, andre grønnsaker og dipp.

Ikon - bilde på utstiling

Kunstutstilling

I løpet av november har vi kunstutstilling i barnehagen. Barna stiller ut både små og store kunstverk. Utstillingen blir åpnet med en vernissage.

Ikon - lys i stake

Adventstid

Vi ønsker at adventstiden skal være en tid preget av ro og hygge for barna. Vi lager pynt og gaver, baker noen få kaker, øver på julesanger og forteller om julen og juletradisjoner.
Hver avdeling har adventsstund med julekalender hver dag, og hver mandag har vi felles adventsstund med alle avdelingene.

Ikon - juletre

Julebord

Avdelingene med de store barna og avdelingene med de små barna har hvert sitt julebord, hvor vi viser film, dekker julepyntet bord og spiser deilig julemat. Det er ekstra hyggelig om barna pynter seg til denne dagen.

Ikon - brennende lys

Lucia

På Luciadagen har vi  Luciafeiring på ettermiddagen.  Skolestarterne går i Luciatog for resten av barnehagen og foreldre, og etterpå serveres det lussekatter og gløgg.

Ikon - julenisse

Nissefest

Adventstiden avsluttes med nissefest for barn og personalet. Alle sammen er kledd som nisser, vi har fellesssamling og håper at nissen kanskje dukker opp. Til lunsj spiser vi grøt.

 

Ikon - maske

Fastelavn / karneval

Vi feirer karneval rett før fastelavn, der barna kommer utkledd i barnehagen. Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrt utkledningstøy, bare bruk fantasien. Denne dagen har vi fellessamling, spiser pølser og slår «katta ut av sekken». Fredagen før fastelavn spiser vi boller. Det hender at disse to festene blir slått sammen.

Ikon - snøkrystall

Vinteraktivitetsdag

I begynnelsen av mars har vi vinteraktivitetsdag med mange ulike aktiviteter, alt fra aking til «ispigging». Vi steker sunne/grove vafler ute og avslutter med medaljeseremoni.

Ikon - spade i jord

Dugnad

Dugnad for foreldre blir arrangert på våren og i noen tilfeller på høsten.

Ikon - norsk flagg

17. mai-markering

En av dagene før 17. mai har vi fest i barnehagen. Vi synger 17.mai-sanger, og har ulike leker for barna. Til lunsj spiser vi hamburger og is.

Ikon - sol med solbriller

Sommerfest

FAU arrangerer sommerfest for barn, foreldre og alle ansatte i barnehagen. Alle tar med sin egen mat, FAU har kjøpt inn noe drikke og is til barna. Foreldrene baker kaker og kanskje dukker det opp en overraskelse.

Har du innspill til våre tradisjoner eller forslag om nye?

Kontakt oss for mer informasjon!

Kontakt oss